Септември 28, 2018

Европейска нощ
на учените

Благодарение на ентусиазираните ученици и техните учители Враца стана един от 12-те града в България, в които се отбеляза Европейската нощ на учените. И тъй като 2018 г. е обявена за Европейска година на наследството, темите бяха свързани с културното ни наследство.

Октомври, 2018

Тервел
Спасителят на Европа

1300 годишнината от славната победа над арабите стана повод да създадем мултимедийното приложение "Спасителят на Европа", което по интересен и достъпен начин да запознае потребителя с важен период от българската история – управлението на хан Тервел.

Ноември 22, 2018

Форум,
посветен на културното наследство на Европа

В Европейската година на културното наследство – 2018 г. Областна администрация – Враца организира публично събитие на тема: "Нов поглед върху богатото културно наследство на Европа – културните връзки между България, Румъния и Словакия". Учениците от 11 клас присъстваха на събитието и споделиха впечатленията си от него пред своите последователи от 9 клас.

Януари 5, 2019

Творческа среща
с писателката Неда Антонова

На 5 януари 2019 г. в Малката зала на ХГ „Иван Фунев“ при РИМ-Враца се проведе среща-разговор по повод 171 години от рождението на Христо Ботев. Съорганизатори на събитието бяха учениците от клуб "Млади родолюбци", а гост лектор бе Неда Антонова – писател, редактор, журналист, единствената жена, носител на наградата „Златен меч“.

Февруари 12, 2019

Историята
в дигиталния свят

На 12 февруари в Малката зала на ХГ „Иван Фунев“ при РИМ-Враца учениците от клуб "Млади родолюбци" присъстваха на презентация на тема „Античните надписи върху камък в дигитален вид: мисията възможна“.

Февруари 19, 2019

Васил Левски
памет за Апостола

Урок по родолюбие в часа на класа. Поводът е 146 години от обесването на Васил Левски. Той е един от най-великите българи и всяка година на тази дата България скърби за Апостола на Свободата и отдава почит пред делото му.