Патриот

рисува българската история

„Живеем във време, в което универсалните човешки стойности се припокриват. Ние нямаме ясна дефиниция за добро и зло. Картините, които рисувам, са за времената, когато е имало мъжка дума, а това да обичаш родината си, е било въпрос на чест. Затова се обърнах към нашето минало“, споделя художникът Васил Горанов.

Картините му представят историята на България във величав вид.

За да бъде достоверно едно художествено произведение, са нужни исторически възстановки. „Те се изготвят от художника-историк Александър Въчков. Той прави скицата на картината и дава нужните наставления за това как са били облечени хората по онова време, а аз съм живописецът, който материализира всичките усилия на екипа. Рамките се произвеждат в Италия. Отгоре са облепени със злато. Боите са от най-добрата марка в света. Тяхната гаранция е 1000 години. Около месец ми отнема за една картина. Аз съм работохолик и рисувам по 14 часа в денонощието“, казва още Горанов.

Повече за художника вижте в интервюто на lifebites.bg, а картините му можете да видите на официалния му сайт или на страницата му във фейсбук.