Сайтът представя инициативите и дейностите на клуб "Млади родолюбци", с които участва в конкурса "Най-патриотичен клас".

Инициативата "Най-патриотичен клас” на Община Враца е част от "Ботеви дни”. Тя е единствено по рода си в страната състезание по патриотизъм, което има за цел да насочи вниманието на младите хора към националната история и да стимулира творческото им мислене в посока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство.

За клуба
Млади родолюбци

През учебната 2018-2019 г. в ППМГ „Академик Иван Ценов” ученици от 11 клас създават клуб "Млади родолюбци". В своите инициативи те редовно включват и ученици от 9-ти клас, които да продължат тяхното дело. Вдъхновени от идеята да допринесат не само за своето познание, но и да спечелят много последователи, да подтикнат своите връстници към родолюбиви инициативи, да внушат чувство на съпричастност и гордост към родната история, участниците от клуба работят под мотото: "За да останеш, за да си потребен..."

Цел на клуба:

  • Да се създават материали за историята на гр. Враца и на България като клипове, презентации, мултимедийни приложения, които да бъдат достъпни и използвани навсякъде, по всяко време и от всички.
  • Да се отбелязват важни годишнини от българската история по атрактивен за младите хора начин.
  • Участие в градски и общонационални инициативи, свързани с важни национално значими исторически събития.
Ръководители
  • Любина Карамелска - учител по история и цивилизация на 11 б и 9 в клас, класен ръководител на 9 в клас
  • Станислава Каменова - учител по информатика и ИТ на 11 б и 9 в клас, класен ръководител на 11 б клас